COLEGIO DELIBES
Kurssit Kurssien hinnat ja aikataulu
Majoitus Tiedustelut & Ilmoittautuminen

Salamanca on vireä yliopistokaupunki länsi-Kastiliassa, lähellä Portugalin rajaa. Kaupunki sijaitsee lähes 900 metrin korkeudessa Espanjan ylätasangolla Tormes-joen rannalla. Juna- ja bussiyhteydet Madridista ovat hyvät: matka kestää muutaman tunnin.Salamancan historia on luku sinänsä: Hannibal valloitti kaupungin runsaat 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Häntä seurasivat roomalaiset ja kansainvaellusten jälkeen arabit, jotka puolestaan menettivät sen kristityille. Eri aikakaudet elävät yhä edelleen Salamancassa.

Yliopiston perustaminen vuonna 1218 vahvisti Salamancan hengenelämää ja nosti kaupungin yhdeksi Euroopan kulttuurielämän keskuksista. Espanjan vanhin yliopisto näkyy edelleenkin kaupunkikuvassa: opiskelijat antavat sille oman vireän leimansa. Lukukausien aikana kaupungin asukasluku kasvaa lähes pariin sataan tuhanteen.

Salamanca on espanjan kielen pedagoginen keskus: kahden yliopiston ohella kaupungissa toimii lukuisia yksityisiä kielikouluja, joissa opiskelee tuhansia ulkomaalaisia.
Kurssit

Colegio Delibes on erikoistunut aikuisten intensiiviopetukseen: ryhmäkoko on enintään kahdeksan, viikkotuntimäärä 20-30. Oppitunti kestää 55 minuuttia. Tasoja on yhteensä kahdeksan. Intensiivikurssin lukujärjestys on seuraava:

klo 10.00 - 12.00 kielioppia
klo 12.00 - 14.00 keskustelua
Colegio Delibes sijaitsee Salamancan keskustassa. Opiskelijoiden käytössä on 14 luokkahuonetta, tietokoneluokka internetyhteyksineen, videohuone sekä yleinen oleskelutila. Kurssilaiset voivat osallistua myös varsinaisia kieliopintoja täydentäville luennoille, joissa käsitellään Espanjan kulttuuria, historiaa, taidetta ja taloutta.

Intensiivikurssi A (20 oppituntia viikossa)

Kurssin tavoitteena on parantaa opiskelijan kommunikointikykyä kielitaidon eri osa-alueilla. Ensimmäisellä kaksoistunnilla opiskellaan kielioppia, seuraavalla kaksoistunnilla harjoitellaan espanjankielistä keskustelua, laajennetaan sanavarastoa ja opitaan idiomeja.

Kulttuurikurssi B (25 oppituntia viikossa)

Ensimmäisellä oppitunnilla klo 9.00-10.00 tutustutaan Espanjan historiaan, taiteeseen, talouteen ja kirjallisuuteen. Opetusohjelma on muuten sama kuin Intensiivikurssilla A.

Kirjallisuuskurssi C (25 oppituntia viikossa)

Ensimmäisellä oppitunnilla klo 9.00-10.00 tutustutaan Espanjan kirjallisuuden tyylisuuntiin ja tärkeimpiin kirjailijoihin ja heidän teoksiinsa, joita analysoidaan ja tarkastellaan eri näkökulmista. Opetusohjelma on muuten sama kuin Intensiivikurssilla A.

Keskustelukurssi D (25 oppituntia viikossa)

Ensimmäisellä oppitunnilla klo 9.00-10.00 opiskellaan arkikielen sanontoja, keskustellaan ja väitellään ajankohtaisista asioista. Opetusohjelma on muuten sama kuin Intensiivikurssilla A.

Kääntämiskurssi E (25 oppituntia viikossa)

Ensimmäisellä oppitunnilla klo 9.00-10.00 harjoitellaan kääntämistä toisesta kielestä espanjaksi. Vaihtoehtoina englanti, saksa, italia ja ranska. Kurssilla työstetään eriaiheisia ja -tyylisiä tekstejä, jotka käsittelevät taloutta, politiikkaa, kirjallisuutta tai sosiaalisia kysymyksiä. Opetusohjelma on muuten sama kuin Intensiivikurssilla A.

Superintensiivikurssi F (30 oppituntia viikossa)

Ensimmäisen oppitunnin aiheen voi valita kahdesta vaihtoehdosta: espanjalainen kulttuuri (Kulttuurikurssi B) tai kirjallisuus (Kirjallisuuskurssi C). Kurssin neljä seuraavaa oppituntia noudattaa Intensiivikurssi A:n opetusohjelmaa. Kuudennella oppitunnilla klo 17.00-18.00 harjoitellaan espanjankielistä keskustelua. Maanantaisin aiheena on arkipäivän keskustelu, tiistaisin tehdään harjoituksia, keskiviikkoisin käsitellään tekstejä, torstaisin harjoitellaan muodollista keskustelua ja perjantaisin perehdytään espanjalaiseen ruuanlaittoon.

DELE-tutkintokurssi H (20 oppituntia viikossa)

Espanjan kielen viralliseen tutkintoon valmentavalla kurssilla opiskellaan kielioppia, kuullun ymmärtämistä, kirjallista ja suullista ilmaisua. Tasoja on kaksi: perus- ja ylempi taso.

Liike-espanjankurssi G (10 oppituntia viikossa)

Oppitunnit pidetään iltaisin klo 17:00-19:00 2-5 hengen pienryhmissä. Kurssilla keskitytään liike-elämän tilanteisiin: liikekirjeenvaihtoon, espanjankielisen CV:n laatimiseen, ajankohtaisten taloudellisten tekstien analysointiin ja keskusteluun. Kurssi soveltuu liikemiehille, taloustieteen ja matkailualan opiskelijoille ja on yhdistettävissä muihin kursseihin.

Intensiivinen pienryhmäkurssi I (20 oppituntia viikossa)

Kurssin tavoitteena on parantaa opiskelijan kommunikointikykyä kielitaidon eri osa-alueilla enintään neljän hengen ryhmässä. Ensimmäisellä kaksoistunnilla opiskellaan kielioppia, seuraavalla kaksoistunnilla harjoitellaan espanjankielistä keskustelua, laajennetaan sanavarastoa ja opitaan idiomeja.

Yksityisopetuskurssi J

Opiskelijan toiveiden mukaan laadittu kurssiohjelma, joka sisältää kielitaidon eri osa-alueiden hiomisen ohella erikoisalan opintoja tai valmentautumista esimerkiksi liikeneuvotteluihin tai julkisiin esiintymisiin. Viikkotuntimäärä on vapaasti valittavissa.

alojamiento.gif - 1333 Bytes

MAJOITUS

Perhemajoitus (oma huone, puoli- tai täysihoito)

Kurssilaiset majoitetaan huolella valittuihin paikallisiin isäntäperheisiin. Majoitukseen sisältyy puolihoito (aamiainen ja ilta-ateria) tai täysihoito (aamiainen, lounas ja ilta-ateria). Opiskelijoiden erikoistoiveet otetaan myös huomioon: erityisruokavaliosta ja allergioista on syytä mainita ilmoittautumislomakkeessa.

Asuntolamajoitus

Colegio Delibesillä on oma asuntola Salamancan keskustassa. Majoitus yhden tai kahden hengen huoneessa (puolihoito).

Huoneistomajoitus

Colegio Delibes järjestää myös huoneistomajoituksen. Siihen ei kuulu aterioita.

Hotellimajoitus

Salamancassa on useita hotellivaihtoehtoja. Hotelliluettelo saatavilla.

Kurssien aikatauluRyhmäkurssit alkavat joka maanantai, alkeiskurssit kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Julkisina vapaapäivinä Colegio Delibesissä ei ole opetusta, mutta oppitunnit korvataan vapaa-ajan ohjelmalla. Paikallisista vapaapäivistä koulu tiedottaa erikseen.

Tiedustelu- ja ilmoittautumislomake

Täytä ja lähetä alla oleva lomake tai lähetä suoraan sähköpostia osoitteeseen
whitehouseeg@kolumbus.fi

Nimi:

Katuosoite:

Postinumero ja postitoimipaikka:

Sähköpostiosoite:

Puhelinnumero (muista suunta):

Pyydän lähettämään esitteen:
Espanjan kielikurssit

Pyydän tarjousta / hinta-arviota (kirjoita kurssitiedot tekstikenttään)

Ilmoittaudun kurssille (kirjoita kurssitiedot ja toivottu ajankohta tekstikenttään)

Muu viesti/tiedustelu

Haluan White House EG Ky:n lähettävän minulle jatkossa tietoja uusista kielimatkoista ja -palveluista.

Paina lähetä -painiketta vain kerran ja odota lomakkeen lähtemisestä ilmoittavan sivun avautumista.

Selaimesi asetuksista riippuen lomakkeen lähettäminen voi tuoda näytölle kaksi 'varoitustekstiä'. Ensimmäinen tarkoittaa, että lomakkeen lähettäminen vastaa normaalin sähköpostitekstin lähettämistä. Toinen tarkoittaa sitä, että siirryt uudelle sivulle, joka kiittää lomakkeen lähettämisestä ja varmistaa näin, että lomakkeesi on lähtenyt.[ Colegio Delibes - etusivu ]
[ White House EG - etusivu ]